WorshipGraphic3

    Nu, nu exista religie pe lumea asta in stare sa faca transformari drastice si permanente in bine in caracterul nostru! Nu exista carte, serie de predici, nu exista seminar sau plan bine pus la punct de schimbare pozitiva a caracterului , nu exista psiho-terapeut sau metoda de meditatie capabile sa schimbe inima intr-o inima curata, ca de copil.
    Astea sunt vesti rele, pentru ca noi, urmasii lui Cristos, nu ne dorim ceva mai mult decat sa fim ca El.
Vorbesc din pozitia unui om care a practicat religia penticostala de cel putin 25 de ani si pot declara ca nimic din ce am practicat (nu am baut, fumat, nu am purtat accesorii, nu mi-am vopsit parul sau unghiile, nu am dansat sau mers in vreun club de noapte, am purtat fusta si batic la biserica, am postit regulat, am recitat poezii in biserica, am dat zeciuiala, am ascultat de pastori si lideri, nu am spus vreo injuratura, am considerat mersul la biserica obligatoriu s.a.m.d) nu a reusit sa ma faca o persoana buna in esenta mea, nu a reusit sa imi schimbe defectele caracterului meu, cu alte cuvinte: cine sunt cand nu ma vad oamenii.
Spun astea pentru ca nimeni sa nu creada vreodata ca- atunci cand vorbesc despre religie- nu stiu ce vorbesc
    Religia ma ajuta sa zambesc, sa fiu amabila, sa fac fapte bune, sa fiu prietenoasa, sa respect oamenii. Atat. Un set de reguli morale care ma faceau o persoana agreabila.

    Dar stai, alte religii nu fac la fel? Am intalnit in Anglia budisti, nu sunt oameni mai draguti si mai de treaba. Am intalnit musulmance amabile, materne, darnice. Am intalnit un preot catolic plin de viata, entuziasm, prietenie.
Tot incercam, ne chinuim, cautam solutii,ne stabilim teluri, ne formam obiceiuri menite sa ne transforme in acei oameni statornici in bine, intelepti, plini de dragoste si indelunga rabdare. Acei oameni care stim ca trebuie sa fim. Acei oameni care tanjim sa fim.
Si vin eu si spun ca e imposibil. Da, este absolut imposibil ca omul sa isi schimbe singur sau cu ajutorul altui om INIMA. Esenta fiintei noastre.

    Iar pe acei care inca propovaduiesc ‘faceti cutare si cutare si veti culege roadele, veti ajunge la statura plinatatii lui Cristos’ ii banuiesc ca nu au curaj sa trimita pe oameni direct la Dumnezeu, nu au incredere in puterea de transformare a Duhului Sfant- SINGURUL CARE POATE SCHIMBA O INIMA INSELATOARE SI DE DEZNADAJDUIT DE REA.
    Da, intr-adevar, doar printr-o putere supranaturala inima mea si a ta se va schimba intr-un mod definitiv si permanent.
    Dupa inaltarea la cer a Regelui nostru ne-a fost trimis Duhul Sfant- Cel capabil si care are autoritatea sa ne calauzeasca in tot adevarul. Cel care face sa rodeasca semintele Cuvantului citit, Cel care ne mustra, ne invata, ne da capacitatea de a discerne binele de rau, ne inspira sa cream , ne transforma treptat, delicat, dar ferm si ireversibil.

    Da, ne-a fost trimis Duhul Sfant si nu un set de reguli.

    Trebuie sa intelegem o data pentru totdeauna ca Dumnezeu nu Isi imparte slava cu nimeni, El nu va accepta ca transformarea ta sa fie rezultatul interventiei Lui impreuna cu tine. El + Tu? Cat tu incerci sa te schimbi singur, descurca-te! Dar nu vei fi multumit de rezultat.

    Pana nu te retragi, renuntand la normele si dogmle pe care se bazeaza credinta ta si pana nu capitulezi si nu recunosti ca esti incapabil sa te schimbi prin ‘discipline’ si reguli, pana nu Ii dai Lui responsabilitatea schimbarii tale, nu te astepta la o transformare permanenta in inima ta.

    Dar, vai, cand ai curajul sa iesi din barca sa renunti la tot, la toate convingerile ce credeai ca nu pot fi desfiintate, la obiceiurile tale, la imaginea ce o aveai despre Cine este Dumnezeu! Cand nu ai altceva stabil pe care te poti baza. Doar pe Cristos. Doar cu Rascumparatorul tau.
Atunci si acolo descoperi adevarata libertate: dependenta totala de Emanuel.
Acolo si atunci incepe adevarata viata. Cu noi goi de sinele nostru, de orice orgoliu si indreptatire aduse de practica, recunoscandu-ne incapacitatea de a ne salva singuri si nevoia disperata de un Salvator.

    Si care e cel mai frumos lucru? Nu trebuie sa simti ceva extraordinar, nemaiintalnit! Nu ne apare o aureola in jurul capului. Dimpotriva, totul e la fel. Dar diferit. Acum, de acum esti liber, esti un copil purtat pe brate si cresterea pana la maturitate va dura .. Stii? Poti incepe din locul unde esti chiar acum. Fii liber chiar de acum. Fii constient ca doar El te schimba, bucura-te, odihneste-te in adevarul asta. Traieste fiecare zi la rand, doar bucurandu-te in increderea deplina ca in timp ce mananci, dormi, mergi la scoala, legeni copilul, faci curat, muncesti de zor sau citesti, in timp ce te relaxezi si iti duci viata mai departe Duhul Sfant schimba ceva in tine.. Pentru ca I-ai dat voie, I-ai dat mana libera pe inima ta.j
Nu incerca sa ghicesti cum va lucra. Poate vei vedea ca inca esti invidioasa sau nervos, dar daca te concentrezi pe asta nu vei observa ca ti-a disparut stresul, sau ingrijorarea.. Este doar un exemplu. Lasa-te surprins, ai rabdare si nu incerca sa fortezi pe Duhul Sfant sa lucreze in modul tau sau ritmul care crezi tu.

    Si un ultim sfat (o lectie pe care eu am invatat-o greu) : nu mai asocia sentimentul de fericire cu prezenta Duhului Sfant. Fericirea este un SENTIMENT, la fel ca tristetea, mania, entuziasmul, frustrare, plictiseala, pasiune. Prezenta Duhului Sfant este o realitate invariabila, iar sentimentele tale sunt, ei bine, variabile..

    Dragul meu, draga mea. Este vorba de alegere.. Este vorba de cum dorim noi-credinciosii impacati cu Dumnezeu prin Cristos- sa ne traim viata pana nergem Sus.
Daca alegem calea comfortului spiritual vom ramane in ce stim si vom continua pe o cale a apatiei, fara roade, o cale in care toata energia noastra se duce in a face o treaba care de fapt apartine Altcuiva si devenim, astfel, nefolositori in lupta pentru mantuirea omenirii..

    Daca insa alegem calea renuntarii la orice complicatiune religioasa, dogmatica, orice filosofie sofisticata, la logica noastra umana in favoarea logicii DIVINE, la frica de parerea oamenilor sau teama de respingerea lor si daca renuntam la ideea ca am putea face ceva, orice pentru a deveni acceptabili inaintea lui Dumnezeu STIU cu toata convingerea ca Dumnezeu va interveni intr-un mod extraordinar, neasteptat.
Daca acceptam ca SUNTEM CUM SUNTEM dar Cristos a completat tot ce ne lipsea si noi acum suntem desavarsiti in ochii Tatalui DOAR PRIN ISUS , ei bine, de aici viata devine vrednica de trait. Din cauza ca nu mai lupti tu cu tine, lupta Duhul Sfant, tu esti liber sa traiesti cu o inima usurata de povara luptei nesfarsite si prin tot ce faci ii aduci slava Lui Dumnezeu. Incepi sa iubesti neconditionat, caci tu esti iubit asa, incepi sa nu mai fii sub presiunea de a parea perfect, incepe schimbarea facuta de El si nu de tine.

Psalm 51: 10 „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!”
No, aia schimbare!

Dia

Reclame