Pe zi ce trece sunt tot mai convinsa ca Dumnezeu va trezi Romania prin oameni simpli, sinceri, fara pregatire teologica, fara pozitie inalta in ierarhia bisericeasca, imperfecti, care nu se mai identifica in nici o religie, marginalizati si limitati de oamenii care nu ii inteleg, dar in inima carora arde dorul si dragostea pentru Cristos si pentru cei pierduti.    Cand noi vom avea curajul si nebunia biblica sa ne luam autoritatea si responsabilitatea pentru sufletul nostru din mainile omului si sa o punem in Mainile Sfinte, cand focul din inima va fi prea puternic ca sa ma rezistam sub limitele impuse de omul speriat si necutezator , cand ne vom lua ochii de la cele pamantesti si ni-i vom ridica sa Ii intalneasca pe ai Lui, atunci Dumnezeu va lucra. Slava este a Lui cand doar El este raspunzator de misiunea ta, El nu isi imparte gloria cu nici o biserica, nici un cult, nici un episcop sau pastor.

    El trebuie sa fie, a fost, este si va fi autoritatea suprema care ne invata, ne schimba, ne indruma, ne cearta, ne mangaie si ne invredniceste sa lucram in ogorul Sau.

   Da, va folosi oamenii care s-au lasat eliberati de Harul datator de viata, cei care au facut pasul pe apa din barca religiei si care se lasa modelati direct de Olarul.


    De ce nu prin cei pregatiti si invredniciti de aprobarea cultului sau episcopiei? 


     Parerea mea: nu pentru ca nu ar vrea, ci pentru ca dansii sunt ocupati. Ocupati sa se asigure ca cei din biserica isi traiesc corect viata, ocupati sa mustre, sa laude, sa indrume , sa invete pe enoriasi, sa gaseasca tot felul de metode sa ii motiveze sau sa ii ajute sa fie mai buni ca cei de afara.


    Si cei de afara, de dincolo de usile bisericii? Mor cu miile in nestiinta. 

     De ce? Pentru ca cei MANTUITI DEJA se chinuie zi de zi sa nu pacatuiasca si, nereusind, nu se simt vrednici sa mearga sa evanghelizeze sau , mai rau, merg cu pretentia falsa ca sunt mai buni in vreun fel decat cel pacatos si sunt, astfel, fara succes in lupta pentru suflete. 


   Vine trezirea, dar in stilul lui Dumnezeu, pe care il remarcam pe tot parcursul Scripturii: prin oameni lepadati de oameni care nu mai au nimic decat pe Dumnezeu. Deci au totul si nimic de pierdut. 

    Vine trezirea spirituala aRomaniei! Nu mai este mult. Daca nu vei vrea sa te lasi atras in vartej, bine ar fi daca nu vei tine legati pe altii.


Dia

Reclame